Jakie przyprawy dajecie do zup?
napisał/a:
~tomjas
2012-11-12 13:47
Witam.
Temat kostek rosołowych się przewija co jakiś czas. Jak pisałem
w jednym z wątków praktycznie zawsze dodaję do zupy kostkę - w małých
ilościach - 1 kostka na gar zupy. A jakby tak zrezygnować? No więc jaką
mieszanką ziół można zastąpić kostkę dodawaną do popularnych zup typu
ogórkowa, pomidorowa, jarzynowa, itp. Ja daję do każdej z tych zup
lubczyk, ziele angielskie, liść laurowy, ząbek czosnku, pieprz czarny.
Jakie jeszcze zioła pasują do wszystkich polskich zup (by całkowicie
wyeliminować kostkę).
tomjas
Temat kostek rosołowych się przewija co jakiś czas. Jak pisałem
w jednym z wątków praktycznie zawsze dodaję do zupy kostkę - w małých
ilościach - 1 kostka na gar zupy. A jakby tak zrezygnować? No więc jaką
mieszanką ziół można zastąpić kostkę dodawaną do popularnych zup typu
ogórkowa, pomidorowa, jarzynowa, itp. Ja daję do każdej z tych zup
lubczyk, ziele angielskie, liść laurowy, ząbek czosnku, pieprz czarny.
Jakie jeszcze zioła pasują do wszystkich polskich zup (by całkowicie
wyeliminować kostkę).
tomjas
napisał/a:
~tomjas
2012-11-12 13:52
On 12 Nov 2012 12:47:49 GMT, tomjas wrote:
> Witam.
> Temat kostek rosołowych się przewija co jakiś czas. Jak pisałem
> w jednym z wątków praktycznie zawsze dodaję do zupy kostkę - w małých
> ilościach - 1 kostka na gar zupy. A jakby tak zrezygnować? No więc jaką
> mieszanką ziół można zastąpić kostkę dodawaną do popularnych zup typu
> ogórkowa, pomidorowa, jarzynowa, itp. Ja daję do każdej z tych zup
> lubczyk, ziele angielskie, liść laurowy, ząbek czosnku, pieprz czarny.
> Jakie jeszcze zioła pasują do wszystkich polskich zup (by całkowicie
> wyeliminować kostkę).
> tomjas
Aha - pytam dlatego, że - proszę się nie śmiać - stosunkowo niedawno
odkryłem lubczyk. Wcześniej do zup dawałem więcej kostek (tzn. rzecz
jasna nie tak, żeby zupa była na samych kostkach, ale jednak na 3l gar
dawałem 3-4 kostki). Więc jakie jeszcze zioła, których nie odkryłem,
pasują do każdej "tradycyjnej" zupy polskiej?
> Witam.
> Temat kostek rosołowych się przewija co jakiś czas. Jak pisałem
> w jednym z wątków praktycznie zawsze dodaję do zupy kostkę - w małých
> ilościach - 1 kostka na gar zupy. A jakby tak zrezygnować? No więc jaką
> mieszanką ziół można zastąpić kostkę dodawaną do popularnych zup typu
> ogórkowa, pomidorowa, jarzynowa, itp. Ja daję do każdej z tych zup
> lubczyk, ziele angielskie, liść laurowy, ząbek czosnku, pieprz czarny.
> Jakie jeszcze zioła pasują do wszystkich polskich zup (by całkowicie
> wyeliminować kostkę).
> tomjas
Aha - pytam dlatego, że - proszę się nie śmiać - stosunkowo niedawno
odkryłem lubczyk. Wcześniej do zup dawałem więcej kostek (tzn. rzecz
jasna nie tak, żeby zupa była na samych kostkach, ale jednak na 3l gar
dawałem 3-4 kostki). Więc jakie jeszcze zioła, których nie odkryłem,
pasują do każdej "tradycyjnej" zupy polskiej?
napisał/a:
~Anai
2012-11-12 14:06
W dniu 12.11.2012 13:52, tomjas pisze:
> On 12 Nov 2012 12:47:49 GMT, tomjas wrote:
>> Witam.
>> Temat kostek rosołowych się przewija co jakiś czas. Jak pisałem
>> w jednym z wątków praktycznie zawsze dodaję do zupy kostkę - w małých
>> ilościach - 1 kostka na gar zupy. A jakby tak zrezygnować? No więc jaką
>> mieszanką ziół można zastąpić kostkę dodawaną do popularnych zup typu
>> ogórkowa, pomidorowa, jarzynowa, itp. Ja daję do każdej z tych zup
>> lubczyk, ziele angielskie, liść laurowy, ząbek czosnku, pieprz czarny.
>> Jakie jeszcze zioła pasują do wszystkich polskich zup (by całkowicie
>> wyeliminować kostkę).
>> tomjas
> Aha - pytam dlatego, że - proszę się nie śmiać - stosunkowo niedawno
> odkryłem lubczyk. Wcześniej do zup dawałem więcej kostek (tzn. rzecz
> jasna nie tak, żeby zupa była na samych kostkach, ale jednak na 3l gar
> dawałem 3-4 kostki). Więc jakie jeszcze zioła, których nie odkryłem,
> pasują do każdej "tradycyjnej" zupy polskiej?
>
Do każdej to ja nie wiem - ja np. nie dalabym zielska angielskiego
i liścia laurowego do rosołu... bo tak :P
Prócz wymienionych przez Ciebie używam jeszcze:
maryjanek - fasolowa, grochowa, żur, flaki
bazylia - pomidorowa
chili - pomidorowa, fasolka po bretońsku, zbójnicka
kminek - zbójnicka
skoro czosnek to i przypalona cebula - rosół, kapuśniak
suszone grzyby - kapuśniak
--
Pozdrówki
Anai
***** Moje słit focie: http://infobot.pl/r/26aE *****
******* http://annape.digart.pl/digarty/ *********
"Tylko pokłady bezinteresownego skurwysyństwa mają nieograniczone
możliwości regeneracyjne."
> On 12 Nov 2012 12:47:49 GMT, tomjas wrote:
>> Witam.
>> Temat kostek rosołowych się przewija co jakiś czas. Jak pisałem
>> w jednym z wątków praktycznie zawsze dodaję do zupy kostkę - w małých
>> ilościach - 1 kostka na gar zupy. A jakby tak zrezygnować? No więc jaką
>> mieszanką ziół można zastąpić kostkę dodawaną do popularnych zup typu
>> ogórkowa, pomidorowa, jarzynowa, itp. Ja daję do każdej z tych zup
>> lubczyk, ziele angielskie, liść laurowy, ząbek czosnku, pieprz czarny.
>> Jakie jeszcze zioła pasują do wszystkich polskich zup (by całkowicie
>> wyeliminować kostkę).
>> tomjas
> Aha - pytam dlatego, że - proszę się nie śmiać - stosunkowo niedawno
> odkryłem lubczyk. Wcześniej do zup dawałem więcej kostek (tzn. rzecz
> jasna nie tak, żeby zupa była na samych kostkach, ale jednak na 3l gar
> dawałem 3-4 kostki). Więc jakie jeszcze zioła, których nie odkryłem,
> pasują do każdej "tradycyjnej" zupy polskiej?
>
Do każdej to ja nie wiem - ja np. nie dalabym zielska angielskiego
i liścia laurowego do rosołu... bo tak :P
Prócz wymienionych przez Ciebie używam jeszcze:
maryjanek - fasolowa, grochowa, żur, flaki
bazylia - pomidorowa
chili - pomidorowa, fasolka po bretońsku, zbójnicka
kminek - zbójnicka
skoro czosnek to i przypalona cebula - rosół, kapuśniak
suszone grzyby - kapuśniak
--
Pozdrówki
Anai
***** Moje słit focie: http://infobot.pl/r/26aE *****
******* http://annape.digart.pl/digarty/ *********
"Tylko pokłady bezinteresownego skurwysyństwa mają nieograniczone
możliwości regeneracyjne."
napisał/a:
~tomjas
2012-11-12 14:15
On Mon, 12 Nov 2012 14:06:31 +0100, Anai wrote:
> W dniu 12.11.2012 13:52, tomjas pisze:
>> On 12 Nov 2012 12:47:49 GMT, tomjas wrote:
>>> Witam.
>>> Temat kostek rosołowych się przewija co jakiś czas. Jak pisałem
>>> w jednym z wątków praktycznie zawsze dodaję do zupy kostkę - w małých
>>> ilościach - 1 kostka na gar zupy. A jakby tak zrezygnować? No więc jaką
>>> mieszanką ziół można zastąpić kostkę dodawaną do popularnych zup typu
>>> ogórkowa, pomidorowa, jarzynowa, itp. Ja daję do każdej z tych zup
>>> lubczyk, ziele angielskie, liść laurowy, ząbek czosnku, pieprz czarny.
>>> Jakie jeszcze zioła pasują do wszystkich polskich zup (by całkowicie
>>> wyeliminować kostkę).
>>> tomjas
>> Aha - pytam dlatego, że - proszę się nie śmiać - stosunkowo niedawno
>> odkryłem lubczyk. Wcześniej do zup dawałem więcej kostek (tzn. rzecz
>> jasna nie tak, żeby zupa była na samych kostkach, ale jednak na 3l gar
>> dawałem 3-4 kostki). Więc jakie jeszcze zioła, których nie odkryłem,
>> pasują do każdej "tradycyjnej" zupy polskiej?
>>
> Do każdej to ja nie wiem - ja np. nie dalabym zielska angielskiego
> i liścia laurowego do rosołu... bo tak :P
OK - ja do rosołu też nie daję, ale mam na myśli takie zioła, które
zastąpią całkowicie kostkę. Do rosołu jednak daję kostkę.
> Prócz wymienionych przez Ciebie używam jeszcze:
> maryjanek - fasolowa, grochowa, żur, flaki
> bazylia - pomidorowa
> chili - pomidorowa, fasolka po bretońsku, zbójnicka
> kminek - zbójnicka
> skoro czosnek to i przypalona cebula - rosół, kapuśniak
> suszone grzyby - kapuśniak
>
> W dniu 12.11.2012 13:52, tomjas pisze:
>> On 12 Nov 2012 12:47:49 GMT, tomjas wrote:
>>> Witam.
>>> Temat kostek rosołowych się przewija co jakiś czas. Jak pisałem
>>> w jednym z wątków praktycznie zawsze dodaję do zupy kostkę - w małých
>>> ilościach - 1 kostka na gar zupy. A jakby tak zrezygnować? No więc jaką
>>> mieszanką ziół można zastąpić kostkę dodawaną do popularnych zup typu
>>> ogórkowa, pomidorowa, jarzynowa, itp. Ja daję do każdej z tych zup
>>> lubczyk, ziele angielskie, liść laurowy, ząbek czosnku, pieprz czarny.
>>> Jakie jeszcze zioła pasują do wszystkich polskich zup (by całkowicie
>>> wyeliminować kostkę).
>>> tomjas
>> Aha - pytam dlatego, że - proszę się nie śmiać - stosunkowo niedawno
>> odkryłem lubczyk. Wcześniej do zup dawałem więcej kostek (tzn. rzecz
>> jasna nie tak, żeby zupa była na samych kostkach, ale jednak na 3l gar
>> dawałem 3-4 kostki). Więc jakie jeszcze zioła, których nie odkryłem,
>> pasują do każdej "tradycyjnej" zupy polskiej?
>>
> Do każdej to ja nie wiem - ja np. nie dalabym zielska angielskiego
> i liścia laurowego do rosołu... bo tak :P
OK - ja do rosołu też nie daję, ale mam na myśli takie zioła, które
zastąpią całkowicie kostkę. Do rosołu jednak daję kostkę.
> Prócz wymienionych przez Ciebie używam jeszcze:
> maryjanek - fasolowa, grochowa, żur, flaki
> bazylia - pomidorowa
> chili - pomidorowa, fasolka po bretońsku, zbójnicka
> kminek - zbójnicka
> skoro czosnek to i przypalona cebula - rosół, kapuśniak
> suszone grzyby - kapuśniak
>
napisał/a:
~Ikselka
2012-11-12 14:25
Dnia 12 Nov 2012 12:47:49 GMT, tomjas napisał(a):
> Witam.
> Temat kostek rosołowych się przewija co jakiś czas. Jak pisałem
> w jednym z wątków praktycznie zawsze dodaję do zupy kostkę - w małých
> ilościach - 1 kostka na gar zupy. A jakby tak zrezygnować? No więc jaką
> mieszanką ziół można zastąpić kostkę dodawaną do popularnych zup typu
> ogórkowa, pomidorowa, jarzynowa, itp. Ja daję do każdej z tych zup
> lubczyk, ziele angielskie, liść laurowy, ząbek czosnku, pieprz czarny.
> Jakie jeszcze zioła pasują do wszystkich polskich zup (by całkowicie
> wyeliminować kostkę).
> tomjas
Po prostu dużo tzw włoszczyzny - byle bez kapusty.
--
XL Wartością jest autentyczność wnętrza - warto być nawet chamem, ale
takim, żeby każdy szukał twego towarzystwa.
(by XL)
> Witam.
> Temat kostek rosołowych się przewija co jakiś czas. Jak pisałem
> w jednym z wątków praktycznie zawsze dodaję do zupy kostkę - w małých
> ilościach - 1 kostka na gar zupy. A jakby tak zrezygnować? No więc jaką
> mieszanką ziół można zastąpić kostkę dodawaną do popularnych zup typu
> ogórkowa, pomidorowa, jarzynowa, itp. Ja daję do każdej z tych zup
> lubczyk, ziele angielskie, liść laurowy, ząbek czosnku, pieprz czarny.
> Jakie jeszcze zioła pasują do wszystkich polskich zup (by całkowicie
> wyeliminować kostkę).
> tomjas
Po prostu dużo tzw włoszczyzny - byle bez kapusty.
--
XL Wartością jest autentyczność wnętrza - warto być nawet chamem, ale
takim, żeby każdy szukał twego towarzystwa.
(by XL)
napisał/a:
~Marsjasz
2012-11-12 14:49
W dniu 2012-11-12 14:06, Anai pisze:
> kminek - zbójnicka
a co to za zupa ta zbojnicka ???
w necie znalazlem kilka przepisow ale kazdy inny...
Marsjasz
> kminek - zbójnicka
a co to za zupa ta zbojnicka ???
w necie znalazlem kilka przepisow ale kazdy inny...
Marsjasz
napisał/a:
~Anai
2012-11-12 15:16
W dniu 12.11.2012 14:49, Marsjasz pisze:
> W dniu 2012-11-12 14:06, Anai pisze:
>
>> kminek - zbójnicka
>
> a co to za zupa ta zbojnicka ???
> w necie znalazlem kilka przepisow ale kazdy inny...
> Marsjasz
>
http://www.wielkiezarcie.com/recipe33946.html :)
--
Pozdrówki
Anai
***** Moje słit focie: http://infobot.pl/r/26aE *****
******* http://annape.digart.pl/digarty/ *********
"Tylko pokłady bezinteresownego skurwysyństwa mają nieograniczone
możliwości regeneracyjne."
> W dniu 2012-11-12 14:06, Anai pisze:
>
>> kminek - zbójnicka
>
> a co to za zupa ta zbojnicka ???
> w necie znalazlem kilka przepisow ale kazdy inny...
> Marsjasz
>
http://www.wielkiezarcie.com/recipe33946.html :)
--
Pozdrówki
Anai
***** Moje słit focie: http://infobot.pl/r/26aE *****
******* http://annape.digart.pl/digarty/ *********
"Tylko pokłady bezinteresownego skurwysyństwa mają nieograniczone
możliwości regeneracyjne."
napisał/a:
~tomjas
2012-11-12 15:51
On Mon, 12 Nov 2012 14:25:39 +0100, Ikselka wrote:
> Dnia 12 Nov 2012 12:47:49 GMT, tomjas napisał(a):
>
>> Witam.
>> Temat kostek rosołowych się przewija co jakiś czas. Jak pisałem
>> w jednym z wątków praktycznie zawsze dodaję do zupy kostkę - w małých
>> ilościach - 1 kostka na gar zupy. A jakby tak zrezygnować? No więc jaką
>> mieszanką ziół można zastąpić kostkę dodawaną do popularnych zup typu
>> ogórkowa, pomidorowa, jarzynowa, itp. Ja daję do każdej z tych zup
>> lubczyk, ziele angielskie, liść laurowy, ząbek czosnku, pieprz czarny.
>> Jakie jeszcze zioła pasują do wszystkich polskich zup (by całkowicie
>> wyeliminować kostkę).
>> tomjas
>
> Po prostu dużo tzw włoszczyzny - byle bez kapusty.
Tak, tak - rzecz jasna włoszczyzna tak + jakieś mięso/kości. Pytałem
o zioła bo po prostu był dla mnie dość duży szok jaki aromat daje
lubczyk i zastanawiałem się jakie jeszcze mogą być "uniwersalne" zioła,
których nie znam.
A czemu włoszczyzna bez kapusty (z reguły nie kupuję włoszczyzny, bo
taniej mnie wynosi wziąć kilka marchewek, pietruszek, selera, cebulę)?
> Dnia 12 Nov 2012 12:47:49 GMT, tomjas napisał(a):
>
>> Witam.
>> Temat kostek rosołowych się przewija co jakiś czas. Jak pisałem
>> w jednym z wątków praktycznie zawsze dodaję do zupy kostkę - w małých
>> ilościach - 1 kostka na gar zupy. A jakby tak zrezygnować? No więc jaką
>> mieszanką ziół można zastąpić kostkę dodawaną do popularnych zup typu
>> ogórkowa, pomidorowa, jarzynowa, itp. Ja daję do każdej z tych zup
>> lubczyk, ziele angielskie, liść laurowy, ząbek czosnku, pieprz czarny.
>> Jakie jeszcze zioła pasują do wszystkich polskich zup (by całkowicie
>> wyeliminować kostkę).
>> tomjas
>
> Po prostu dużo tzw włoszczyzny - byle bez kapusty.
Tak, tak - rzecz jasna włoszczyzna tak + jakieś mięso/kości. Pytałem
o zioła bo po prostu był dla mnie dość duży szok jaki aromat daje
lubczyk i zastanawiałem się jakie jeszcze mogą być "uniwersalne" zioła,
których nie znam.
A czemu włoszczyzna bez kapusty (z reguły nie kupuję włoszczyzny, bo
taniej mnie wynosi wziąć kilka marchewek, pietruszek, selera, cebulę)?
napisał/a:
~Marsjasz
2012-11-12 16:04
W dniu 2012-11-12 15:16, Anai pisze:
> W dniu 12.11.2012 14:49, Marsjasz pisze:
>> W dniu 2012-11-12 14:06, Anai pisze:
>>
>>> kminek - zbójnicka
>>
>> a co to za zupa ta zbojnicka ???
>> w necie znalazlem kilka przepisow ale kazdy inny...
>> Marsjasz
>>
> http://www.wielkiezarcie.com/recipe33946.html :)
>
wlasnie a tu:
http://notatnikzprzepisami.blogspot.com/2012/06/zupa-zbojnicka.html
calkiem inna...
> W dniu 12.11.2012 14:49, Marsjasz pisze:
>> W dniu 2012-11-12 14:06, Anai pisze:
>>
>>> kminek - zbójnicka
>>
>> a co to za zupa ta zbojnicka ???
>> w necie znalazlem kilka przepisow ale kazdy inny...
>> Marsjasz
>>
> http://www.wielkiezarcie.com/recipe33946.html :)
>
wlasnie a tu:
http://notatnikzprzepisami.blogspot.com/2012/06/zupa-zbojnicka.html
calkiem inna...
napisał/a:
~czeremcha
2012-11-12 16:21
W dniu poniedziałek, 12 listopada 2012 14:10:07 UTC+1 użytkownik Anai napisał:
> maryjanek - fasolowa, grochowa, żur, flaki
Hmm... Ja używam majeranku )))
A do flaków jeszcze imbir, do fasolowej - cząber, do dyniowej /choć nie każdej/ - kmin rzymski zamiennie z curry...
Ania
> maryjanek - fasolowa, grochowa, żur, flaki
Hmm... Ja używam majeranku )))
A do flaków jeszcze imbir, do fasolowej - cząber, do dyniowej /choć nie każdej/ - kmin rzymski zamiennie z curry...
Ania
napisał/a:
~Waldemar Krzok
2012-11-12 17:03
Am 12.11.2012 15:51, schrieb tomjas:
> On Mon, 12 Nov 2012 14:25:39 +0100, Ikselka wrote:
>> Dnia 12 Nov 2012 12:47:49 GMT, tomjas napisał(a):
>>
>>> Witam.
>>> Temat kostek rosołowych się przewija co jakiś czas. Jak pisałem
>>> w jednym z wątków praktycznie zawsze dodaję do zupy kostkę - w małých
>>> ilościach - 1 kostka na gar zupy. A jakby tak zrezygnować? No więc jaką
>>> mieszanką ziół można zastąpić kostkę dodawaną do popularnych zup typu
>>> ogórkowa, pomidorowa, jarzynowa, itp. Ja daję do każdej z tych zup
>>> lubczyk, ziele angielskie, liść laurowy, ząbek czosnku, pieprz czarny.
>>> Jakie jeszcze zioła pasują do wszystkich polskich zup (by całkowicie
>>> wyeliminować kostkę).
>>> tomjas
>>
>> Po prostu dużo tzw włoszczyzny - byle bez kapusty.
>
> Tak, tak - rzecz jasna włoszczyzna tak + jakieś mięso/kości. Pytałem
> o zioła bo po prostu był dla mnie dość duży szok jaki aromat daje
> lubczyk i zastanawiałem się jakie jeszcze mogą być "uniwersalne" zioła,
> których nie znam.
> A czemu włoszczyzna bez kapusty (z reguły nie kupuję włoszczyzny, bo
> taniej mnie wynosi wziąć kilka marchewek, pietruszek, selera, cebulę)?
EE tam, ja daję też kapustę (do rosołu), bo tak lubię . A oprócz
jarzyn świeżych daję też suszone, przynajmniej do rosołu. Do
ziemniaczanej majeranek obowiązkowo, do fasolowej cząber i czubrycę.
Czubrycę też do ziemniaczanej, o ile nie zapomnę . Do dyniowej imbir,
czili, curry. Maggika nie daję, bo po co. Czasem dodaję sosu sojowego
grzybowego (ciemny, słony), ale to też taka magia rosołowa.
Waldek
--
My jsme Borgové. Sklopte štíty a vzdejte se. Odpor je marný.
> On Mon, 12 Nov 2012 14:25:39 +0100, Ikselka wrote:
>> Dnia 12 Nov 2012 12:47:49 GMT, tomjas napisał(a):
>>
>>> Witam.
>>> Temat kostek rosołowych się przewija co jakiś czas. Jak pisałem
>>> w jednym z wątków praktycznie zawsze dodaję do zupy kostkę - w małých
>>> ilościach - 1 kostka na gar zupy. A jakby tak zrezygnować? No więc jaką
>>> mieszanką ziół można zastąpić kostkę dodawaną do popularnych zup typu
>>> ogórkowa, pomidorowa, jarzynowa, itp. Ja daję do każdej z tych zup
>>> lubczyk, ziele angielskie, liść laurowy, ząbek czosnku, pieprz czarny.
>>> Jakie jeszcze zioła pasują do wszystkich polskich zup (by całkowicie
>>> wyeliminować kostkę).
>>> tomjas
>>
>> Po prostu dużo tzw włoszczyzny - byle bez kapusty.
>
> Tak, tak - rzecz jasna włoszczyzna tak + jakieś mięso/kości. Pytałem
> o zioła bo po prostu był dla mnie dość duży szok jaki aromat daje
> lubczyk i zastanawiałem się jakie jeszcze mogą być "uniwersalne" zioła,
> których nie znam.
> A czemu włoszczyzna bez kapusty (z reguły nie kupuję włoszczyzny, bo
> taniej mnie wynosi wziąć kilka marchewek, pietruszek, selera, cebulę)?
EE tam, ja daję też kapustę (do rosołu), bo tak lubię . A oprócz
jarzyn świeżych daję też suszone, przynajmniej do rosołu. Do
ziemniaczanej majeranek obowiązkowo, do fasolowej cząber i czubrycę.
Czubrycę też do ziemniaczanej, o ile nie zapomnę . Do dyniowej imbir,
czili, curry. Maggika nie daję, bo po co. Czasem dodaję sosu sojowego
grzybowego (ciemny, słony), ale to też taka magia rosołowa.
Waldek
--
My jsme Borgové. Sklopte štíty a vzdejte se. Odpor je marný.
napisał/a:
~Anai
2012-11-12 17:45
W dniu 12.11.2012 16:21, czeremcha pisze:
> W dniu poniedziałek, 12 listopada 2012 14:10:07 UTC+1 użytkownik Anai napisał:
>
>> maryjanek - fasolowa, grochowa, żur, flaki
>
> Hmm... Ja używam majeranku )))
>
Ja tysz :D
--
Pozdrówki
Anai
***** Moje słit focie: http://infobot.pl/r/26aE *****
******* http://annape.digart.pl/digarty/ *********
"Tylko pokłady bezinteresownego skurwysyństwa mają nieograniczone
możliwości regeneracyjne."
> W dniu poniedziałek, 12 listopada 2012 14:10:07 UTC+1 użytkownik Anai napisał:
>
>> maryjanek - fasolowa, grochowa, żur, flaki
>
> Hmm... Ja używam majeranku )))
>
Ja tysz :D
--
Pozdrówki
Anai
***** Moje słit focie: http://infobot.pl/r/26aE *****
******* http://annape.digart.pl/digarty/ *********
"Tylko pokłady bezinteresownego skurwysyństwa mają nieograniczone
możliwości regeneracyjne."