Zupa z klopsikami rybnymi - przepis składniki i przygotowanie

Ciekawy pomysł na rybne danie!
/ 23.11.2015 02:35
DRUKUJ PRZEPIS
Zupa z klopsikami rybnymi - przepis składniki i przygotowanie Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 30 dag filetów z dorsza
  • 10 dag bułki tartej
  • 2 jajka
  • cebula
  • włoszczyzna
  • łyżeczka nasion kopru
  • 1 i 1/2 l wody
  • natka pietruszki
  • koperek
  • sok z cytryny
Przygotowanie:

Zobacz przepis na zupę z klopsikami rybnymi!

  1. Włoszczyznę obierz i pokrój w cienkie paski.
  2. Zalej wodą i zagotuj z nasionami kopru.
  3. Rybę umyj i podziel na kawałki.
  4. Cebulę obierz i posiekaj.
  5. W malakserze zmiksuj rybę z cebulą, dodaj bułkę tartą, jajka, sól i pieprz, jedną startą na tarce marchewkę i posiekaną natkę pietruszki.
  6. Wszystko razem wymieszaj i formuj w mokrych dłoniach małe pulpeciki.
  7. Pulpeciki gotuj w zupie około 10 minut.
  8. Przed podaniem dopraw sokiem z cytryny i posyp świeżym koprem.

Zobacz więcej świątecznych przepisów:

DRUKUJ PRZEPIS