Zupa z dyni na ostro

Pikantna i rozgrzewająca!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Zupa z dyni na ostro
Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • marchew  
  • pietruszka  
  • cebula  
  • 4 ziemniaki  
  • 40 dag miąższu dyni  
  • 1,5 l bulionu drobiowego  
  • mała ostra papryka  
  • kminek  
  • łyżka masła  
  • sól  
  • pieprz
Tajska zupa z dynią - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na pikantną zupę z dyni!

  1. Marchew, pietruszkę, cebulę i ziemniaki obierz.
  2. Ziemniaki pokrój w dużą kostkę, pozostałe warzywa w małą.
  3. Warzywa zalej bulionem, zagotuj.
  4. Gotuj około 10 min na średnim ogniu.
  5. Dodaj pokrojony w kostkę miąższ dyni, drobno posiekaną papryczkę i przyprawy.
  6. Gotuj, aż warzywa zaczną się rozpadać.
  7. Dodaj łyżkę masła, zupę dopraw do smaku, chwilę pogotuj.

Zobacz też inne przepisy na dania z dynią:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)