Zupa warzywna z pulpetami

Między innymi z ryżem, cukinią i marchewką!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Zupa warzywna z pulpetami
Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 1/3 szklanki ryżu
  • szklanka wody
  • kurkuma
  • 30 dag mielonego mięsa z indyka
  • jajko
  • natka
  • cukinia
  • 2 marchewki
  • 3 szalotki
  • 2 pietruszki
  • ząbek czosnku
  • olej
  • 2 listki laurowe
  • lubczyk
  • kilka ziarenek pieprzu
  • 1,5 litra bulionu
  • szklanka mrożonego groszku
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • ostra papryka
Zupa jarzynowa - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz, jak zrobić zupę warzywną!

  1. Ryż ugotuj w wodzie z odrobiną soli i kurkumy.
  2. Ostudź, połącz z mięsem, jajkiem i natką.
  3. Dopraw, uformuj kulki, odstaw do lodówki.
  4. Warzywa pokrój w kostkę.
  5. Podsmaż na oleju.
  6. Dodaj listki laurowe, lubczyk i ziarna pieprzu.
  7. Wlej bulion, gotuj pod przykryciem około 15 minut.
  8. Dodaj kulki mięsne, gotuj 20 minut.
  9. Wsyp mrożony groszek i gotuj kolejne 10 minut, dopraw.
  10. Przed podaniem posyp dużą ilością posiekanej natki.

Zobacz więcej przepisów na smaczne zupy:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (2)
monika/tydzień temu
zupa bardzo dobra, robiłam ją już dwa razy, bardzo smaczna
dedinx/rok temu
zawsze rozkminiam jak zrobić zupę warzywną z bobem