Zupa krem z selera

Ugotuj wywar z 2 litrów wody, mięsa i warzyw, z dodatkiem przypraw oraz kostki Rosołu z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr. Przecedź wywar, pozostaw w nim wszystkie białe warzywa.
/ 12.06.2013 05:19

Składniki

  • kura rosołowa - 1 sztuka
  • Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr - 1 sztuka

    Zupa krem z selera

  • marchewka - 1 sztuka
  • seler korzeniowy - 1 sztuka
  • pietruszka korzeń - 2 sztuki
  • cebula biała - 2 sztuki
  • Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr - 1 sztuka
  • ziele angielskie - 3 ziarnka
  • liść laurowy - 3 sztuki
  • pieprz czarny - 2 ziarenka
  • ziemniaki - 300 gramów
  • śmietana 18% (lub Rama Cremefine) - 250 mililitrów
  • sok z 1 cytryny
  • oliwa aromatyzowana białą truflą - 15 mililitrów
  • orzechy laskowe - 150 gramów

Sposób przygotowania

Ugotuj wywar z 2 litrów wody, mięsa i warzyw, z dodatkiem przypraw oraz kostki Rosołu z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr.

Przecedź wywar, pozostaw w nim wszystkie białe warzywa.

Obierz i pokrój w kostkę ziemniaki, dodaj do wywaru i gotuj do momentu, kiedy ziemniaki zmiękną.

Dodaj śmietanę, całą zupę zmiksuj na jednolitą masę. Dopraw do smaku skruszoną Przyprawą w mini kostkach Knorr, sokiem z cytryny i oliwą truflową.

Podawaj posypaną siekanymi orzechami laskowymi.

Przepis zupa krem z selera pochodzi z serwisu przepisy.pl

Redakcja poleca

REKLAMA