Rosół drobiowy - krok po kroku

Domowy rosół drobiowy jest esencjonalny i zarazem łagodny w smaku. Doskonale syci i rozgrzewa.

Składniki na rosół drobiowy:

  • kura rosołowa ok. 1,5 kg
  • 2 l wody
  • włoszczyzna do rosołu (marchew, pietruszka, por, kawałek selera)
  • 1 cebula
  • ząbek czosnku
  • pęczek natki pietruszki
  • kawałek skórki cytrynowej
  • listek laurowy
  • ziarenka pieprzu
  • sól

Zobacz, jak przygotować tradycyjny, domowy rosół drobiowy!

Drobiowe pulpeciki z ricottą w bulionie - Kasia gotuje z Polki.pl
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (1)
/5 dni temu
Nie każdy lubi rosół drobiowy. Mi bardzo smakuje, przyrządzony na bulionie drobiowym Krakus. Ma bardzo delikatny smak. Mi smakuje jak u babci.