Przepis Ani Starmach: zupa kalafiorowa z serem

Lekka zupa z serem pleśniowym - idealna na dietetyczny obiad!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Przepis Ani Starmach: zupa kalafiorowa z serem
Fotografia: Piotr Bolko/good-food.tv, Stylizacja: Marta Skutnik/good-food.tv
Liczba porcji: 2
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 1 mały kalafior
  • 1 por
  • 2 ziemniaki
  • 1 cebula
  • 50 g sera z niebieską pleśnią
  • 2 łyżki płatków migdałów
  • 700 ml bulionu warzywnego
  • 2 łyżeczki oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz
Zupa czosnkowa - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na zupę kalafiorową z serem!

  1. Kalafiora podziel na małe różyczki.
  2. Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę.
  3. Oczyszczonego pora i obraną cebulę drobno pokrój, przysmaż na oliwie, dodaj ziemniaki, kalafiora.
  4. Warzywa wymieszaj i zalej bulionem, gotuj do miękkości.
  5. Migdały upraż na patelni.
  6. Zupę zmiksuj na gładki krem, dopraw do smaku solą i pieprzem.
  7. Posyp ją pokruszonym serem i uprażonymi płatkami migdałów.
Więcej przepisów w książce Anny Starmach i Marii Kruczek pt. "Lekkość" (premiera 18 III)

Zobacz inne przepisy na zupy:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)