Pomidorowa zupa krem

Ze świeżych pomidorów!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Pomidorowa zupa krem
Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • cebula
  • 75 dag pomidorów
  • 2 łyżki oleju
  • 1 l bulionu
  • ząbek czosnku
  • koperek
  • 15 dag grubszego makaronu
  • sól
  • pieprz
Zupa pomidorowa na mleku kokosowym - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na zupę krem z pomidorów!

  1. Cebulę obierz, pokrój w kostkę.
  2. Pomidory umyj, sparz, obierz ze skórki.
  3. Pokrój w cząstki, wytnij stwardniałe kawałki.
  4. Cebulę zeszklij na oleju.
  5. Dodaj pomidory, przesmaż mieszając.
  6. Wrzuć je do gotującego się bulionu.
  7. Dodaj posiekany czosnek, sól i pieprz.
  8. Gotuj na średnim ogniu 15-20 minut.
  9. Zupę zmiksuj lub przetrzyj przez sito.
  10. Podawaj z ugotowanym makaronem, posypaną posiekanym koperkiem.

Zobacz inne przepisy na zupy:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (2)
Karolina/rok temu
Wczoraj kupiłam sobie blender panasonica i dziś robiłam pierwszy raz w życiu zupę krem z brokuła. O moj Jezu jakie to jest pyszne. Jestem zakochana w takich zupach !!!!
samanti111/rok temu
czy zupa krem z pomidorów jest ok na wesele?