Kapuśniak z brukselki

Kapuśniak z brukselki to zaskakujące i pełne witamin danie.

DRUKUJ PRZEPIS
Kapuśniak z brukselki
Poziom trudności: średni
Składniki:
  • 40 dag brukselki
  • 15 dag chudego boczku
  • papryka
  • kostka rosołu wołowego
  • łyżka przyprawy warzywnej
  • cebula
  • łyżka koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki oleju
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki posiekanego koperku
  • cukier
  • pieprz
  • sól
Zupa z kapusty - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Oczyszczoną brukselkę pokroić na ćwiartki. Obrać i posiekać cebulę.
  2. W paski pokroić boczek i paprykę.
  3. Na rozgrzany olej wsypać cebulę i brukselkę. Podsmażyć.
  4. Do garnka wlać sześć szklanek wody. Wrzucić kostkę. Wsypać warzywa i boczek. Przykryć. Gotować kwadrans.
  5. Pod koniec gotowania wlać koncentrat.
  6. Obrać i przecisnąć przez praskę czosnek. Dodać.
  7. Przyprawić do smaku. Zagotować. Posypać koperkiem.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)