Chłodnik gazpacho

Zupa prosto z gorącej Hiszpanii!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Chłodnik gazpacho
www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 3/4 kg pomidorów
  • 2 kolorowe papryki
  • mały ogórek
  • mała cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • papryczka chili
  • łyżka listków bazylii
  • 300 ml bulionu drobiowego
  • łyżka oliwy
  • sok z 1/2 cytryny
  • sól
  • pieprz
Zupa solianka - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz, jak zrobić gazpacho!

  1. Pomidory sparz, obierz.
  2. Ogórek pokrój na kawałki.
  3. Papryki oczyść z pestek, pokrój.
  4. Cebulę i czosnek obierz.
  5. Troszkę warzyw zostaw do dekoracji, resztę dokładnie zmiksuj razem z oliwą i sokiem cytrynowym.
  6. Wlej bulion, posyp posiekaną papryczką chili, dopraw solą i pieprzem.
  7. Wstaw na 2-3 godziny do lodówki.
  8. Dodaj kilka kostek lodu.
  9. Udekoruj pozostawionymi warzywami i bazylią.

Zobacz inne przepisy na zupy:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (1)
/rok temu
dzięki!!! długo szukałam jak zrobić gazpacho