Barszcz z fasolką

Pyszny i pożywny!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Barszcz z fasolką
Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Liczba porcji: 6
Czas wykonania: 90 min
Ilość kalorii: 190 kcal
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 45 dag buraków
  • 3 ziemniaki
  • pietruszka
  • marchewka
  • 3 łyżki oleju
  • 2 l bulionu drobiowego
  • 20 dag brukselki
  • 2 listki laurowe
  • po kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • puszka białej fasoli
  • 3 ząbki czosnku
  • 3 łyżki śmietany
  • majeranek
  • sól
  • pieprz
Zupa fasolowa - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na barszcz z fasolką!

  1. Buraki umyj, ugotuj w skórce lub upiecz.
  2. Przestudź, obierz, zetrzyj na dużych oczkach.
  3. Ziemniaki, pietruszkę i marchewkę obierz, pokrój w kostkę, przesmaż na oleju.
  4. Dodaj do bulionu razem z brukselką, listkami laurowymi, pieprzem i zielem angielskim.
  5. Gotuj przy uchylonej pokrywce, aż warzywa zrobią się miękkie.
  6. Dodaj buraki, koncentrat, odsączoną fasolkę, przeciśnięty przez praskę czosnek, majeranek oraz sól.
  7. Gotuj 10 min, zabiel śmietaną, dopraw.

Zobacz inne przepisy na zupy:

DRUKUJ PRZEPIS
Tagi: zupybarszczfasolazupa
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)