Tranżerowanie

Tranżerowanie to krojenie na kawałki, plastry bądź płaty pieczonych mięs lub dzielenie na kawałki pieczonego w całości drobiu.

  Tranżerować należy gorące jeszcze mięso, gdyż po ostygnięciu i ponownym podgrzaniu będzie ono inaczej smakować. Do tego procesu potrzebny jest ostry nóż i widelec. Za ich pomocą można dość łatwo podzielić mięso na odpowiedniej wielkości kawałki.

Podczas tranżerowania powinniśmy również pamiętać o estetyce, aby kawałki były równe, ładne oraz dobrze ułożone na talerzu. Sposób podania to połowa sukcesu udanego posiłku.

Zobacz: Czy wiesz jak kroić kurczaka?

Gołąbki bez zawijania - Kasia gotuje z Polki.pl
SKOMENTUJ (2)
KOMENTARZE (2)
~Kociak 13/11 miesięcy temu
Bo jesteś pedałem , biegnij zwalić w dupe swojego braciszka pozdrawiam Kociak 13 ;****
~Erotuman/rok temu
A ja lubie walic w dupę ciepłą gęś od tył€