Zielona sałatka z cukinią i groszkiem

Bardzo wiosenna, zdrowa i przepyszna - prawdziwa bomba witaminowa!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Zielona sałatka z cukinią i groszkiem
serwis prasowy Bakalland
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 40 dag cukinii
  • 40 dag zielonej fasolki mrożonej
  • 20 dag zielonego mrożonego groszku
  • 10 dag orzechów włoskich
  • 5 łyżek stołowych oliwy
  • filiżanka ugotowanego na sypko ryżu
  • mieszanka ziół do sałatek
  • sól do smaku
  • świeża bazylia do posypania
Sałatka z dynią - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
Sprawdź, jak przygotować zieloną sałatkę z cukinią!
1. Cukinię umyj, odetnij końcówki i pokrój ją na plasterki, a potem w paski.
2. Fasolkę szparagową ugotuj w osolonej wodzie, a następnie ostudź.
3. Pokrój fasolkę (na kawałki o długości ok. 3 cm).
4. Groszek również wrzuć do wrzątku i ugotuj, a następnie ostudź.
5. Połowę orzechów włoskich drobno posiekaj, a resztę tylko połam.
6. Oliwę wymieszaj z solą i ziołami.
7. Sos połącz z warzywami, ryżem i posiekanymi orzechami.
8. Odstaw sałatkę na około godzinę.
9. Po upływie wyznaczonego czasu posyp ją połamanymi orzechami i listkami bazylii.

Materiały prasowe, Bakalland
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)