Wiosenna sałatka

Z ogórkiem, rzodkiewką, kiełkami i białym serem!

Weronika Kwaśniak / 8 miesięcy temu
DRUKUJ PRZEPIS
Wiosenna sałatka
Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • opakowanie mieszanki sałat
  • pęczek rzodkiewki
  • 1/2 długiego, świeżego ogórka
  • szklanka rzeżuchy lub opakowanie kiełków lucerny
  • 25 dag sera białego, najlepiej typu włoskiego
  • pęczek cebulki dymki

Sos:

  • łyżka octu winnego
  • 3 łyżki oliwy
  • ząbek czosnku
  • łyżeczka musztardy
  • sól
  • pieprz
Sałatka z dynią - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na wiosenną sałatkę z ogórkiem i rzodkiewką!

  1. Sałatę połącz z pokrojonymi w plasterki rzodkiewkami, w półplasterki ogórkami, pokrojoną dymką, rzeżuchą lub lucerną.
  2. Całość posyp pokruszonym serem.
  3. Rozgnieć czosnek.
  4. Razem z resztą składników sosu czosnek wymieszaj w misce, dopraw.
  5. Polej sałatkę, lekko wymieszaj.

Zobacz inne przepisy na sałatki:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)