"Uroda Życia": sałatka z krewetkami i szparagami

Przepis Agnieszki Maciąg!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
"Uroda Życia": sałatka z krewetkami i szparagami
Fotolia
Liczba porcji: 3
Czas wykonania: 10 min
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 3-4 duże garści zmieszanych zielonych sałat
  • pęczek młodych zielonych szparagów, krótko obgotowanych i osuszonych
  • 400-500 g krewetek tygrysich
  • 2 łyżki oleju z pestek winogron
  • 8 ząbków czosnku
  • sól morska
  • grubo zmielony czarny pieprz
  • sok z 1 cytryny
  • posiekane świeże zioła
Sałatka z krewetkami - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

W czerwcowym numerze "Urody Życia" znajdziecie jak co miesiąc, wiele przepisów Agnieszki Maciąg! Zobaczcie jeden z nich - przepis na sałatkę z krewetkami i szparagami!

  1. Sałaty umyj, osusz i porwij na kawałki.
  2. Czosnek obierz i posiekaj.
  3. Na patelni o grubym dnie podgrzej olej, dodaj czosnek i opłukane, osuszone krewetki.
  4. Smaż na dużym ogniu przez kilka minut, mieszając, aż staną się różowe i lekko złociste.
  5. Dodaj sól, pieprz oraz sok z cytryny, wymieszaj.
  6. Na talerzach ułóż sałatę i szparagi.
  7. Na nich umieść ciepłe krewetki i całość polej sosem z krewetek.
  8. Dodaj świeże zioła.
Więcej przepisów autorstwa Agnieszki Maciąg znajdziecie w czerwcowym numerze "Urody Życia", luksusowego magazynu dla kobiet. Już w sprzedaży!

Magazyn możecie również nabyć z dodatkami: książką z filmem na DVD "Pani z przedszkola" - przezabawną polską komedią z Krystyną Jandą oraz do wyboru kolejna część z serii kryminałów - "Bezcenny" cz.1 Zygmunta Miłoszewskiego.
 

Zobacz więcej pomysłów na szparagi:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)