Surówka z czerwonej kapusty

Idealny dodatek do obiadu!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Surówka z czerwonej kapusty
www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • główka czerwonej kapusty
  • smalec (najlepiej gęsi)
  • 2 cebule
  • 2 jabłka
  • garść rodzynek
  • zgniecione goździki
  • liść laurowy
  • 1/2 łyżeczki cynamonu, mielonego
  • 1/2 butelki czerwonego wina
  • sok z cytryny
  • cukier
  • sól
  • pieprz
Surówka z marchewki - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Sprawdź przepis na surówkę z czerwonej kapusty!

  1. Kapustę obierz z wierzchnich liści, wykrój głąb, poszatkuj, skrop sokiem z cytryny.
  2. W rondlu rozgrzej gęsi smalec (lub olej roślinny), dodaj drobno posiekaną cebulę, zeszklij ją, wrzuć posiekaną kapustę, obrane i pokrojone na kawałki jabłka, rodzynki, cynamon, goździki, liść laurowy.
  3. Całość podlej winem i na małym ogniu gotuj, aż wino wyparuje, a kapusta zmięknie.
  4. Dopraw do smaku.

Sprawdź inne przepisy na surówki:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)