Sałatka ze szpinaku, łososia i mozzarelli

Idealna na sycący a zarazem dietetyczny obiad! Sprawdź przepis!

DRUKUJ PRZEPIS
Sałatka ze szpinaku, łososia i mozzarelli
Fotolia
Liczba porcji: 1
Czas wykonania: 20 min
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 2 garście szpinaku
  • szklanka truskawek
  • 5 dag świeżego łososia
  • plaster mozarelli
  • kilka orzechów
  • 2 łyżeczki oliwy
  • po łyżeczce soku z cytryny i miodu
  • sól
  • pieprz
Sałatka świąteczna z ziemniakami, brokułami i łososiem - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Szpinak umyj, odetnij ogonki i osusz listki.
  2. Umyte truskawki przekrój na połówki.
  3. Łososia usmaż na łyżeczce oliwy, podziel na 3–4 kawałeczki.
  4. Na szpinaku ułóż łososia i truskawki, przypraw solą i pieprzem.
  5. Posyp z wierzchu pokruszoną mozarellą i orzechami, skrop sosem z oliwy, soku z cytryny i miodu.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)