Sałatka z winogronami i orzechami - przepis

Sałatka z winogronami i orzechami jest świetna jako przekąska na jesienne wieczory

DRUKUJ PRZEPIS
Sałatka z winogronami i orzechami - przepis
serwis prasowy
Liczba porcji: 2
Czas wykonania: 25 min
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • zielone winogrona – 25 dag
  • mix sałat
  • ser pleśniowy – 15 dag
  • orzechy włoskie –3/4 opakowania
  • opcjonalnie granat
  • sos balsamiczny
Sałatka z dynią - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Myjemy winogrona, a następnie przekrajamy na połówki. Ser pleśniowy kroimy w średnią kostkę i tak przygotowane składniki dodajemy do umytej wcześniej sałaty. Dorzucamy orzechy włoskie (dobrej jakości, np. Bakalland) – w całości bądź w zależności od preferencji miażdżymy.
  2. Chcąc urozmaić smak sałatki, możemy wzbogacić ją o ziarna granatu, który doda naszej potrawie wyrazisty posmak.
  3. Wszystko mieszamy i polewamy delikatnie sosem balsamicznym i odstawiamy na 15 minut. Po upływie tego czasu sałatka jest gotowa do spożycia.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)