Sałatka w muszlach - przepis składniki i przygotowanie

Efektowna i bardzo smaczna!
Weronika Kwaśniak / 15.01.2016 06:40
DRUKUJ PRZEPIS
Sałatka w muszlach - przepis składniki i przygotowanie fot. www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 25 dużych muszli makaronowych
  • puszka tuńczyka
  • pokrojona w drobną kostkę papryka
  • cebulka
  • 5 dag żółtego sera
  • sól
  • pieprz
  • rozmaryn
Przygotowanie:

Zobacz przepis na sałatkę w muszlach makaronowych!

  1. Muszle makaronowe ugotuj na pół miękko w osolonym wrzątku.
  2. Delikatnie wyjmij i osącz z wody.
  3. Cebulkę i żółty ser pokrój w drobną kostkę.
  4. W misce wymieszaj rozdrobnionego tuńczyka, paprykę, cebulkę i żółty ser.
  5. Dopraw solą i pieprzem.
  6. Muszle nadziewaj przygotowanym farszem i ułóż w naczyniu żaroodpornym.
  7. Posyp posiekanym rozmarynem.
  8. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni C i zapiekaj 10 minut.

Zobacz więcej przepisów na sałatki:

DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA