POLECAMY

Sałatka z selera z orzechami i serem pleśniowym

Jest pełna smaku, orzeźwiająca i lekka jak piórko. Idealnie pasuje na sylwestrowy stół!

Jest pełna smaku, orzeźwiająca i lekka jak piórko. A przy tym jedna łodyga selera naciowego to tylko ok. 7 kalorii i sporo cennych składników odżywczych. Smakowe walory selera doskonale podkreślają proste, a efektowne dodatki – jabłka, zioła i wyrazisty sos jogurtowy.

Przepis na 4 porcje:

  • 3 twarde, soczyste i słodkie zielone jabłka
  • 4 łyżki posiekanych orzechów włoskich
  • 1/2 selera naciowego umytego, obranego i pokrojonego ukośnie w cienkie plastry
  • sok z 1/2 cytryny

Sos:

  • 1/2 szklanki jogurtu naturalnego
  • szczypta bazylii
  • szczypta oregano
  • 5 dag sera pleśniowego
  • cukier
  • sól
  • pieprz biały
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)