Sałatka z sałaty rzymskiej

Niezwykły smak!

DRUKUJ PRZEPIS
Sałatka z sałaty rzymskiej
A. Rogalski
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 15 min
Ilość kalorii: 160 kcal
Poziom trudności: średni
Składniki:
  • sałata rzymska
  • 2 pęczki liści botwinki
  • 2 pomidory malinowe
  • pęczek rzodkiewki
  • 10 cienkich plasterków szynki typu włoskiego

Sos:

  • 1/2 startej na tarce cebuli
  • 2 łyżki wytrawnego wina
  • 4 łyżki oleju z pestek winogron
  • sok wyciśnięty z cytryny
  • szczypta cukru lub kropla miodu akacjowego
  • sól
  • świeżo zmielony czarny pieprz
Sałatka z dynią - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Warzywa oczyść, opłucz i osusz. Sałatę porwij na kawałki, rzodkiewki pokrój w cienkie plasterki, pomidory pokrój w cząstki.
  2. Składniki sosu wymieszaj z 2 łyżkami wody. Warzywa delikatnie przełóż do salaterki, polej przygotowanym sosem, wymieszaj i obłóż plasterkami szynki.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)