Sałatka z pstrąga w makaronowych muszlach

Idealna przekąska na imprezę sylwestrową lub karnawałową!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Sałatka z pstrąga w makaronowych muszlach
www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 15 sztuk dużych muszli makaronowych
  • filet wędzonego pstrąga
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 3 jajka
  • 2 łyżki majonezu
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz
Sałatka z krewetkami - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na sałatkę z pstrąga w makaronie!

  1. Makaron ugotuj na półtwardo w osolonej wodzie (zbyt długie gotowanie spowoduje, że muszelki będą się rozpadać).
  2. Jajka ugotuj na twardo, obierz ze skorupek i zetrzyj na tarce.
  3. Paprykę pokrój w drobną kostkę.
  4. Do miski włóż jajka, paprykę, rozdrobniony filet pstrąga, posiekaną natkę pietruszki, odsączoną z zalewy kukurydzę.
  5. Dodaj majonez, dopraw do smaku solą i pieprzem.
  6. Dokładnie wymieszaj.
  7. Po porcji sałatki nakładaj do ugotowanych, odsączonych i ostudzonych muszli makaronowych.
  8. Przełóż na półmisek.

Zobacz inne przepisy na sałatki:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)