Sałatka z pęczakiem

W wersji na słodko!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Sałatka z pęczakiem
serwis prasowy Fiskars
Liczba porcji: 2
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 100 g kaszy pęczak
  • 3-4 brzoskwinie z puszki
  • 2 łyżki rodzynek
  • łyżka migdałów
  • 2 łyżki suszonej żurawiny
  • jedna średnia gruszka
  • łyżka suszonych jagód goji
  • 3 łyżki miodu
  • sok z połowy cytryny
Sałatka z dynią - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na sałatkę z pęczakiem!

  1. Kaszę wrzuć na wrzątek i gotuj 15 minut. Wyjmij i ostudź.
  2. Drobno pokrój gruszkę, brzoskwinie i dodaj do nich pokruszone migdały, rodzynki, żurawinę i jagody goji.
  3. Dodaj wszystko do ostudzonej kaszy pęczak. Wymieszaj.
  4. Polej całość sosem z miodu i cytryny. Jeśli lubisz, do sosu możesz dodać odrobinę zmielonego rozmarynu.
Materiały prasowe, Fiskars

Zobacz inne przepisy na sałatki:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)