Sałatka z fasolką i boczkiem - przepis składniki i przygotowanie

Nie tylko dla fanów fasolki szparagowej! Zobacz przepis na sałatkę z fasolką i boczkiem!
Weronika Kwaśniak / 16.09.2016 04:44
DRUKUJ PRZEPIS
Sałatka z fasolką i boczkiem - przepis składniki i przygotowanie Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 2 serki pleśniowe lub feta
  • 2 łyżki mąki kukurydzianej
  • 2 jajka
  • 10 dag płatków migdałowych
  • 50 dag fasolki szparagowej
  • 2 cebule
  • olej
  • 10 dag boczku wędzonego
  • 15 dag pomidorków koktajlowych
  • 2 łyżki musztardy
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie:

Zobacz przepis na sałatkę z fasolką i boczkiem. Potrzebujesz zaledwie kilku składników, aby wyczarować tę wykwintną przekąskę! Świetnie sprawdzi się jako lekki lunch do pracy, dodatek do niedzielnego obiadu a nawet pozycja w świątecznym lub weselnym menu.

  1. Serki pokrój na 12 części.
  2. Obtocz je w mące kukurydzianej, roztrzepanych jajkach i  migdałowych płatkach.

Sałatka z kurczakiem - 29 najlepszych przepisów

  1. Panierowane serki odstaw na 2 godziny do lodówki.
  2. Fasolkę umyj, oczyść, wrzuć do osolonego wrzątku i gotuj mniej więcej 4 minuty.
  3. Odcedź, osącz z wody.
  4. Cebulę drobno posiekaj i podsmaż.
  5. Dodaj fasolkę, lekko ją przesmaż.

Sałatka z awokado i boczkiem - przepis video

  1. Ser króciutko przesmaż, aż się zarumieni.
  2. Boczek ułóż na blaszce, upiecz na rumiano w gorącym piekarniku. Nie musisz dodawać żadnego tłuszczu!
  3. Pomidorki koktajlowe umyj i przekrój na połówki.

Sałatka z kurczakiem - przepis Magdy Gessler

  1. Fasolkę i pomidorki wymieszaj z musztardą, dopraw.
  2. Wyłóż do miski, obłóż gorącym serem i boczkiem.
DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA