Sałatka z boczniakami i cieciorką

Sałatka z pysznym sosem musztardowym!

Weronika Kwaśniak / 6 miesięcy temu
DRUKUJ PRZEPIS
Sałatka z boczniakami i cieciorką
www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • mały koszyczek boczniaków (ok. 25-30 g)
  • garść sałaty
  • 8 suszonych pomidorów
  • 2 łyżki marynowanych cebulek
  • szklanka gotowanej cieciorki

Na sos:

  • łyżeczka musztardy dijon
  • sok z 1/2 cytryny
  • łyżeczka miodu
  • łyżka oliwy
  • olej do smażenia
Sałatka z zupek chińskich z kurczakiem - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na sałatkę z boczniakami!

  1. W miseczce wymieszaj oliwę, musztardę, sok z cytryny i miód.
  2. Sałatę umyj, osusz i ułóż na talerzach.
  3. Suszone pomidory pokrój w paski.
  4. Boczniaki umyj, osusz i podsmaż na rozgrzanym oleju.
  5. Gdy lekko zbrązowieją, zdejmij z patelni i oprósz solą.
  6. Na talerzu ułóż sałatę. Na niej rozłóż pozostałe składniki.
  7. Całość polej sosem miodowo-musztardowym, przygotowanym z podanych składników.

Zobacz więcej przepisów na sałatki:

Sałatka z nowalijek - przepis
Sałatka z kaszą jaglaną - przepis
Sałatka ze szpinakiem i awokado - przepis
Sałatka z owocami morza - przepis video
Sałatki wiosenne - 31 najlepszych przepisów

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)