Sałatka z arbuzem i serem feta

Pożywna i orzeźwiająca! Spróbuj!

DRUKUJ PRZEPIS
Sałatka z arbuzem i serem feta
A. Rogalski
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 20 min
Ilość kalorii: 230 kcal
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 1 kg miąższu arbuza
  • ogórek
  • kilka rzodkiewek
  • cebula
  • garść kiełków, np. słonecznika, rzodkiewki
  • 2–3 łyżki czarnych, krojonych oliwek
  • 15 dag sera feta
  • 2 łyżki miodu
  • łyżka octu winnego
  • 3 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz
Grillowa sałatka z serem feta - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Miąższ arbuza pokrój w kostkę usuwając przy tym pestki. Ogórek i rzodkiewki umyj, pokrój w plasterki. Obraną cebulę pokrój w piórka (by była łagodniejsza możesz przelać ją wrzątkiem).
  2. Przygotowane składniki wymieszaj z kiełkami, oliwkami i pokrojonym w kostkę serem feta.
  3. Miód wymieszaj z octem i olejem. Sałatkę z arbuzem i serem feta przypraw do smaku solą i pieprzem. Polej sosem, wymieszaj.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)