Sałatka w sznyclu z grilla

Sałatka do dań z grilla musi się idealnie komponować z podawanymi daniami. Zobacz, jak przygotować sałatkę w sznyclu z grilla!

DRUKUJ PRZEPIS
Sałatka w sznyclu z grilla
Liczba porcji: 4
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 4 cienkie sznycle z indyka po 10 dag
  • 10 dag bekonu w cienkich plastrach

Nadzienie:

  • 15 dag ryżu
  • pomidor
  • 4 pieczarki
  • 12 dag zielonego groszku z puszki
  • 2 łyżki masła
  • 5 łyżek sosu sojowego
  • świeżo mielony czarny pieprz
  • łyżeczka przyprawy uniwersalnej
  • łyżeczka przyprawy ziołowej do grilla

Dodatkowo:

  • tacki aluminiowe do grilla
Sałatka z grillowanych warzyw - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Mięso umyć, osuszyć, delikatnie rozbić tłuczkiem na cienkie płaty. Ryż ugotować.
  2. Pieczarki drobno pokroić. Pomidor obrać ze skórki i pokroić w kostkę.
  3. Na patelni rozgrzać masło, wrzucić pomidor i pieczarki, chwilę podsmażyć, dodać groszek, sos sojowy, przyprawę, pieprz. Dusić 7 minut na małym ogniu. Połączyć z ryżem i dokładnie wymieszać.
  4. Farsz rozłożyć na sznyclach, zwinąć, owinąć bekonem. Spiąć wykałaczką, posypać przyprawą do grilla. Ułożyć na tacce.
  5. Piec na rozgrzanym grillu 20 minut.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)