Sałatka ryżowa z szynką

Zdrowa, sycąca i pyszna!

DRUKUJ PRZEPIS
Sałatka ryżowa z szynką
A. Rogalski
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 15 min
Ilość kalorii: 190 kcal
Poziom trudności: średni
Składniki:
  • 20 dag ryżu parboiled
  • 25 dag szynki w kawałku
  • świeży ogórek
  • pęczek rzodkiewki
  • 15 dag pomidorków koktajlowych

Sos:

  • 15 dag serka ziołowego
  • 4 łyżki mleka
  • 4 łyżki oliwy
  • 2 łyżki octu winnego
  • 1/2 pęczka cienkiego szczypiorku
  • sól
  • pieprz
Sałatka z brązowym ryżem - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Ryż ugotuj na sypko w lekko osolonej wodzie, a następnie ostudź na sicie. Szynkę pokrój w zapałkę, oczyszczone rzodkiewki w półplasterki, pomidorki przekrój na połówki, ogórek pokrój w kostkę. Przygotowane składniki przełóż do dużej miski.
  2. Serek ziołowy utrzyj z mlekiem, oliwą, octem winnym. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Szczypiorek posiekaj, dodaj do sosu. Składniki sałatki zalej przygotowanym sosem, wymieszaj.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)