Sałatka gyros - przepis, przygotowanie i składniki

Sałatka gyros przebojem weszła do polskiej kuchni. Pasuje idealnie na obiad, kolację czy jako danie na imprezę!
/ 11.01.2013 09:43
DRUKUJ PRZEPIS
Sałatka gyros - przepis, przygotowanie i składniki fot. Adobe Stock
Liczba porcji: 6
Czas wykonania: 30 min
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 1 cebula
  • 3 ogórki konserwowe
  • 1 mała czerwona papryka
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 mała kapusta pekińska
  • 1 szklanka majonezu
  • 2 łyżki keczupu
  • olej
  • przyprawa do gyrosa
Przygotowanie:

Sprawdź nasz przepis na sałatkę gyros!

  1. Pierś z kurczaka pokrój w drobne paski i wymieszaj z przyprawą.
  2. Odstaw na 15 minut.
  3. Następnie podsmaż na oleju i pozostaw do ostygnięcia.
  4. Cebulkę i paprykę drobno posiekaj.
  5. Ogórki pokrój w drobną kostkę.
  6. Kukurydzę osącz na sicie.
  7. Kapustę drobno posiekaj.
  8. Majonez wymieszaj z keczupem.
  9. Do miski włóż składniki sałatki.
  10. Polej sosem i wymieszaj.
  11. Wstaw na godzinę do lodówki.

Sprawdź inne przepisy na sałatkę z kurczakiem:

DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA