Pomidorowa sałatka warstwowa

Zaskakująca!

DRUKUJ PRZEPIS
Pomidorowa sałatka warstwowa
A. Rogalski
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 15 min
Ilość kalorii: 340 kcal
Poziom trudności: średni
Składniki:
  • 1 kg podłużnych pomidorów (czerwonych i żółtych)
  • słoiczek czarnych oliwek (ok. 35 dag)
  • kubeczek fety w kostkach w zalewie
  • gałązka mięty ew. duże kapary

Sos:

  • 1/4 szklanki oliwy
  • 4 duże ząbki czosnku
  • łyżeczka oregano
  • łyżeczka ziół prowansalskich
  • 1/2 łyżeczki bazylii
  • 1/2 łyżeczki suszonej mięty
  • łyżeczka soli ziołowej
  • pieprz
Lekka i orzeźwiająca sałatka z cytrusów, mięty i fety - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Oliwki oraz fetę osącz z zalewy. Oliwki przekrój na połówki. Pomidory opłucz i pokrój  wzdłuż na plasterki.  
  2. Czosnek rozgnieć, połącz z oliwą oraz ziołami, solą, dopraw świeżo zmielonym pieprzem. W salaterce układaj warstwami pomidory, przesypując je serem oraz oliwkami. Każdą warstwę polej sosem. Sałatkę udekoruj dużymi kaparami lub gałązką mięty. Podawaj z grzankami.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)