Makaronowa sałatka z krewetkami

Połączenie makaronu oraz owoców morza, jakimi są krewetki, stanowi dobry wybór na danie obiadowe lub sycącą przekąskę. Wypróbuj nasz przepis!

DRUKUJ PRZEPIS
Makaronowa sałatka z krewetkami
A. Rogalski
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 20 min
Ilość kalorii: 295 kcal
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 25 dag grubszego makaronu, np. penne, świderki
  • opakowanie marynowanych krewetek lub szyjek rakowych
  • 2–3 ogórki małosolne
  • szczypiorek
  • 2 ząbki czosnku
  • po 2 łyżki śmietany i majonezu
  • sól
  • czerwony pieprz
Sałatka z krewetkami - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku. Odcedź, przelej zimną wodą, dokładnie osącz, wystudź.
  2. Krewetki lub szyjki rakowe odsącz z zalewy. Ogórki pokrój w plasterki. Szczypioreki opłucz, osusz, drobno posiekaj.
  3. Ząbki czosnku przepuść przez praskę. Wymieszaj ze śmietaną i majonezem.
  4. Składniki sałatki z makaronem i krewetkami wymieszaj, przypraw do smaku solą i pieprzem. Polej sosem, od razu podawaj.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (1)
/3 lata temu
Pycha, makaronowa sałatka!!