Makaronowa sałatka z indykiem

Delikatna i sycąca. Idealna na obiad lub na imprezę!

DRUKUJ PRZEPIS
Makaronowa sałatka z indykiem
A. Rogalski
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 25 dag makaronu penne (1/2 opakowania)
  • 35 dag ugotowanej piersi z indyka
  • długa słodka czerwona papryka
  • czerwona cebula
  • duża marchewka
  • 1/2 opakowania mieszanki sałat
  • 2 łyżki musztardy francuskiej
  • 7 łyżek oliwy z pestek winogron
  • łyżka octu balsamico
  • sól
  • świeżo zmielony czarny pieprz
Amerykańska sałatka z kurczakiem - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Makaron ugotuj al dente zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Osącz na sicie i przelej zimną wodą.
  2. Mięso porwij na kawałki. Marchewkę obierz, zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Paprykę przekrój wzdłuż na pół, oczyść z pestek, pokrój w paski. Cebulę obierz, pokrój w cienkie krążki. Przygotowane składniki wymieszaj z sałatami.
  3. Oliwę połącz z musztardą, octem, dopraw do smaku solą i pieprzem. Sałatkę makaronową polej sosem, wymieszaj i podawaj.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)