Kolorowa sałatka z dynią

Dynia wzbogacona smakiem oliwek i sera feta.

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Kolorowa sałatka z dynią
A. Rogalski
Liczba porcji: 6
Czas wykonania: 45 min
Ilość kalorii: 280 kcal
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 1 kg obranej kostkę dyni
  • 15 dag pomidorków koktajlowych
  • czerwona cebula
  • słoiczek czarnych oliwek
  • 20 dag fety
  • 10 dag salami
  • łyżeczka suszonych ziół prowansalskich
  • 5 łyżek oleju roślinnego
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • sól
  • pieprz
  • szczypta ostrej papryki
Sałatka z dynią - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
1. Dynię pokrój w kostkę, a pomidorki w grube plasterki.
2. Dynię wymieszaj z 2 łyżkami oleju, ziołami prowansalskimi, ostrą papryką, szczyptą soli i pieprzu.
3. Ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piecz przez około 30 minut w temperaturze 190 stopni.
4. Cebulę posiekaj.
5. Oliwki przekrój na pół, a fetę pokrój w kostkę.
6. Salami pokrój w paseczki.
7. Oliwki połącz z fetą, pomidorkami, cebulą i salami.
8. Dodaj dynię, polej resztą oleju, sokiem z cytryny i delikatnie wymieszaj.
9. W razie potrzeby dopraw do smaku solą i pieprzem.

Przepis z "Pani domu"
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)