Czy wiesz jak zrobić rzodkiewkę z grzybami?

Składniki: 500 g rzodkiewki, 500 g świeżych grzybów, 20 ml białego wina, 25 g mąki ziemniaczanej, 25  ml oleju, 20g cukru, sól

Rzodkiewkę pokroić, wrzucić na wrzątek, gotować 5 min, odcedzić. Obrane grzyby ugotować w osolonej wodzie i pokroić.

Przygotowaną rzodkiewkę smażyć na oleju 5min, dodać grzyby i smażyć jeszcze 1-2 min. Następnie wlać pół szklanki wody, wino, cukier.

Dusić na małym ogniu ok. 5 min. Na koniec zagęścić mąką ziemniaczaną rozprowadzoną w 2 łyżkach zimnej wody. Podawać na gorąco.

Sałatka z dynią - Kasia gotuje z Polki.pl
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)