Brokuł z fetą

Brokuł i ser feta to wspaniałe połącznie, które możesz przygotować na drugie śniadanie!

DRUKUJ PRZEPIS
Brokuł z fetą
Fotolia
Liczba porcji: 1
Czas wykonania: 30 min
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • pół brokułu
  • pół kostki sera typu feta „light”
  • łyżeczka płatków migdałowych
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżka oliwy
  • pół łyżeczki musztardy i miodu
  • kilka kropli octu balsamicznego
  • pieprz
Lekka i orzeźwiająca sałatka z cytrusów, mięty i fety - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Brokuł ugotuj na parze lub w wodzie, wrzucając go do wrzątku.
  2. Płatki migdałowe upraż na złoto na suchej patelni.
  3. Ser feta pokrój w kostkę.
  4. Wymieszaj składniki sałatki, polej sosem zrobionym z oliwy, zmiażdżonego czosnku i reszty dodatków.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)