Raclette

napisał/a: alic_ja 2008-09-20 20:18
Nie wiem czy dobrze napisałam, ale jestem ciekawa jak je robicie i z jakimi składnikami?
napisał/a: Polyanna 2008-10-07 12:44
Bardzo dobrze )
Raclette jem gównie z Francuzami.
Zawsze są gotowane w mundurkach ziemniaki, ser raclette oczywiście, pikle (małe i b. ostre ogóreczki), papryka smażona w zalewie octowej, grzybki w occie (to polski dodatek), wedlina - salami, chorizo i szyneczka jakaś polska i parmeńska... i białe dobre winko )
Niezbędne jest niestety urządzenie raclette, ale za ok stówkę już się dostanie. Super sprawa na wieczór z przyjaciółmi:)
napisał/a: pXczek 2008-11-09 23:03
a to szwajcarzy a nie francuzi ;)
ja w domu nie robiłam ale w szwajcarii jadłam i było pycha. generalnie ser raclette, ziemniaki w łupinach i różne rzeczy w occie - ogórki, cebulka, papryka itp..