Kulinarne szaleństwa
napisał/a:
Miśka27
2017-03-15 11:02
To powiedz mi jeszcze jak robisz jaglaną. Jako dodatek obiadowy albo na śniadanie. Próbowałam chyba wszystkich metod, jakie znalazłam - wrzucanie na wrzątek, do zimnej wody, moczenie, przelewanie wrzątkiem, gotowanie bez przykrycia, z pokrywką i nigdy mi wyszła tak, żebym chciała ją zjeść
Tak samo mam z cieciorką. Co jakiś czas robię podejście i później długi długi czas nie mam ochoty po nią sięgnąć.
Idę przeglądać :D
Mąż mi marudzi, że jemy za dużo mięsa, więc muszę się podszkolić w daniach wege
napisał/a:
shattered
2017-03-15 11:06
napisał/a:
Miśka27
2017-03-15 11:18
W cieciorce mi przeszkadza ten mączny posmak na języku. Mąż w ogóle nie rozumie o czym mówię, więc może to po prostu moje odczucia.
Jedyna cieciorka, jaka mi smakowała, to zrobiona kiedyś przez koleżankę Afgankę, prażona na patelni z jakimiś przyprawami, taka do chrupania jak orzeszki.
A w jaglance mam problem hmm... ze smakiem chyba
Ugotowałam wczoraj Grzesiowi, pluł dalej, niż widział
Jedyna cieciorka, jaka mi smakowała, to zrobiona kiedyś przez koleżankę Afgankę, prażona na patelni z jakimiś przyprawami, taka do chrupania jak orzeszki.
A w jaglance mam problem hmm... ze smakiem chyba
Ugotowałam wczoraj Grzesiowi, pluł dalej, niż widział
napisał/a:
KarolciaK
2017-03-15 11:30
Miśka27, ja robilam pasztet z cukinii, ale nie pamietam juz przepisu, musialabys poszukac. dobry byl
napisał/a:
shattered
2017-03-15 11:32
w piekarniku taką robię
napisał/a:
Katherina
2017-03-16 06:26
Miśka27, to chyba ten był http://www.jadlonomia.com/przepisy/pasztet-soczewicowy-z-zurawina/
napisał/a:
asieczka92
2017-03-16 07:38
Potrzebuje przepisu na łatwe ciasto z płatkami owsianymi ewentualnie z mąka razową lub jabłkami
napisał/a:
Miśka27
2017-03-16 08:08
Stasiulek też nie lubi, więc chyba u nas to rodzinne U Stasia tylko przez jakiś czas przechodziła jaglanka zmiksowana z owocami na gładki budyń.
Tak, robiłam jakiś czas temu falafele i to samo.
Katherina, dzięki.
napisał/a:
Katherina
2017-03-16 10:36
asieczka, to polecam, jest pyszne. Tylko ja więcej jabłek daję.
http://www.mojewypieki.com/przepis/zytnie-ciasto-z-jablkami
http://www.mojewypieki.com/przepis/zytnie-ciasto-z-jablkami
napisał/a:
miss_agent
2017-06-12 09:02
Ja mam zamiar wypróbować czekoladowe ciasto z fasolii. Podobno jest przepyszne.
napisał/a:
kamyki_80
2017-07-18 10:56
a moze jakies dania jednogarnkowe tylu leczo? pieczone pieczarki?
napisał/a:
i_am_me
2017-12-23 17:13
- przegryzajki imprezowe, czyli paluszki, chipsy itp.
właśnie jako przegryzajki dobre są nie tylko chipsy i chrupki ale też... warzywa marynowane! :) Polecam na przykład Marty Mix od Ole - w jednym słoiczku masz cały wybór pysznych warzywek do zagryzania