kotlet schabowy
napisał/a:
Kinia
2007-05-08 08:23
Na TVN Style jest taki program i jest to angielka włoskiego pochodzenia(chyba) i super ma czasem pomysły jak np. schab w coca-coli itp, ale fajnie mówi o jedzeniu i taka sympatyczna jest
napisał/a:
iwa2
2007-05-08 09:37
a zanim obtoczycie w jajku i bułce, zróbcie taką zalewe z oleju, wegety i czosnku, w tym zamoczyć filety i zostawić w lodówce na noc, na drugi dzień nie spłukiwać tylko w jajku i mące albo bułce obtoczyć, już nie trzeba solić i pieprzyć, wychodzą bardzo pyszne i miękkie
napisał/a:
kasia_b
2007-05-08 09:50
i wszystko jasne
napisał/a:
Belay
2007-05-08 10:21
Ja ostatnio oglądałam Nigellę i zanotowałam w główce przepis na granolę - musi wspaniale smakować. Generalnie jak ją oglądam, każdy przepis na długo zostaje mi w główce - ma w sobie to coś ;) wiele osób uważa, że jej przepisy są nieżyciowe - ja mam inne zdanie na ten temat :)
Ja chciałam wczoraj zrobić kotleciki, ale Mąż przygotował obiadek, więc kotlety innym razem - debiutancko ;)
Ja chciałam wczoraj zrobić kotleciki, ale Mąż przygotował obiadek, więc kotlety innym razem - debiutancko ;)
napisał/a:
jarzynka
2007-06-08 19:46
moj kotlet schabowy inaczej:
wyzywam sie na miesku, mocno je tluke, obtaczam w ziolach ( oregano, ziola prowansalskie, tymianek, bazylia, czerwona papryka, pieprz) wszystko co mam w domu.
Wkladam do piekarnika, na schab daje plasterek pomidorka, pieczarki, a pod sam koniec ser. Sa pyszne, pachna cudownie i smakuja inaczej niz zwykly schabowy. Z reguly pieke ok. 1 godzinki. Bardzo latwe w wykonaniu
Aaaa! Na blaszke daje folie aluminiowa i na poczatku tez przykrywam folia ( ok.30-40 min) zeby nie byly suche, potem sciagam folie i dodaje serek ( z reguly provalone i mozzarela, ale kazdy bedzie dobry)
ufff...pierwszy moj przepis tutaj :) a zarzekalam sie, ze na dzial kuchnia nie wejde :)
wyzywam sie na miesku, mocno je tluke, obtaczam w ziolach ( oregano, ziola prowansalskie, tymianek, bazylia, czerwona papryka, pieprz) wszystko co mam w domu.
Wkladam do piekarnika, na schab daje plasterek pomidorka, pieczarki, a pod sam koniec ser. Sa pyszne, pachna cudownie i smakuja inaczej niz zwykly schabowy. Z reguly pieke ok. 1 godzinki. Bardzo latwe w wykonaniu
Aaaa! Na blaszke daje folie aluminiowa i na poczatku tez przykrywam folia ( ok.30-40 min) zeby nie byly suche, potem sciagam folie i dodaje serek ( z reguly provalone i mozzarela, ale kazdy bedzie dobry)
ufff...pierwszy moj przepis tutaj :) a zarzekalam sie, ze na dzial kuchnia nie wejde :)
napisał/a:
Kaira86
2007-06-08 20:06
jarzynka, hmmmmmm bardzo ciekawy ten przepis...muszę wypróbować i to koniecznie w tą niedzielę...jak będą niedobre to zamorduję a lepszy jest schab niż cycek??
napisał/a:
samsam
2007-06-08 20:11
buhahahahahahahahahaha
napisał/a:
jarzynka
2007-06-08 20:53
nie probowalam z piersiczkami, dzisiaj probuje nowy schabek jak wyjdzie dam znac :)
bedziesz musiala do mnie przyjechac, ja wiedzialam, ze znajde sposob, zeby Paule zobaczyc na zywca :))
napisał/a:
Kaira86
2007-06-08 20:57
hehe mój mężuś zawsze prosi mnie jak ma ochotę na kotleta to mówi: kochanie a zrobisz(lub podasz) mi dzisiaj cycka?
Ha wiedziałam że to był podstęp
napisał/a:
Karolinka_U
2007-06-08 21:15
jarzynka, przepis wyglada na ciekawy. Będę musiała namowić mame na zrobienie kotletow po "twojemu".
napisał/a:
jarzynka
2007-06-08 21:31
jest naprawde fajny, ja nie jestem wielka fanka miesa, prawie w ogole nie jadam, ale te kotlety nawet mi smakowaly, menz tez sie zajadal. Najlepsze prosto z piekarnika, ale na zimno tez pyszne, jak kanapeczki :) Dla mnie najwazniejsze, ze przepis latwy i niewymagajacy zdolnosci kulinarnych :) Acha!!! Kotlety sie zmniejszaja podczas pieczenia :)
Juz pisalam, dzisiaj testuje nowego schaba, dam znac co Zenek powie :)
napisał/a:
izulka1
2007-07-16 22:29
A ja robie taka panierke do kotletów.
Jajko, łyżeczka musztardy, łyżeczka chrzanu do tego sól, pieprz rozmieszać zamoczyć kotlety/piersi wstawić do lodówki a potem obtoczyć tylko w bułce tartej na olej i gotowe.
Ja zawsze tą marynate robie rano i tak do obiadu super mięso nasiąknie.
Jajko, łyżeczka musztardy, łyżeczka chrzanu do tego sól, pieprz rozmieszać zamoczyć kotlety/piersi wstawić do lodówki a potem obtoczyć tylko w bułce tartej na olej i gotowe.
Ja zawsze tą marynate robie rano i tak do obiadu super mięso nasiąknie.