Ciasto na pizze

anathe
napisał/a: anathe 2008-09-23 11:28
dziewczyny, znalazłam rewelacyjny przepis na ciasto na pizzę i na samą pizzę. jak ktoś woli puszystą, to można dodać trochę wody gazowanej do ciasta. mhmm naprawdę palce lizać! dzisiaj będę robić :D
http://pizza.kipme.pl/strona/ciasto-do-pizzy.html
napisał/a: reszka 2008-09-23 20:40
mniam mniam:D, fajna stronka...ja czasami do ciasta na pizze dodaje piwa, co2 zpiwka i smaczek zlotego napoju poprawiaja i puszystosc i smakowitosc ciasta, a na pizze pozniej klade ogrom skladnikow :D
napisał/a: janet9 2008-09-23 21:15
a ile trwa wykonanie pizzy, tak około?
napisał/a: nela 2008-09-23 22:46
Na ile stopni nastawiasz piekarnik i ile minut tak około ma się piec?
napisał/a: reszka 2008-09-24 23:10
janet napisal(a):a ile trwa wykonanie pizzy, tak około?


ciasto sie robi ok 40 minut lacznie, bo trzeba zrobic rozczyn, pozniej pozwolic mu urosnac, nastepnie dwa razy sie przebija ciasto i dopiero rozprowadza po blasze:). pozniej pieczenie trwa jakies 20-30 minut max. a jesli chodzi o piekarnik to 180 st C w termoobiegu i na koniec chwilke przypiakania od gory:D. swoja droga fanow pizzy jest od cholerki, rejestrujecie sie na kipmi?:D
magwiz
napisał/a: magwiz 2008-09-24 23:57
Aż mi ślinka pociekła na samą myśl o pizzy:D
napisał/a: janet9 2008-09-25 13:39
reszka napisal(a):ciasto sie robi ok 40 minut lacznie, bo trzeba zrobic rozczyn, pozniej pozwolic mu urosnac, nastepnie dwa razy sie przebija ciasto i dopiero rozprowadza po blasze:). pozniej pieczenie trwa jakies 20-30 minut max. a jesli chodzi o piekarnik to 180 st C w termoobiegu i na koniec chwilke przypiakania od gory:D. swoja droga fanow pizzy jest od cholerki, rejestrujecie sie na kipmi?:D


dzięki :) jestem ciekawe czy mi wyjdzie choc w połowie taka jak z pizzerii;)
napisał/a: Polyanna 2008-10-02 09:07
Ja już sprawdziłam, że ciasto lepiej (smaczniej) mi wychodzi bez oliwy. Czasem piekę po prosty z niego bułeczki, które u mnie w domu uwielbiają. Banalnie proste, w wszyscy zachwyceni )
napisał/a: maciek_001 2008-10-05 23:35
W termoobiegu lepiej piec tylko produkty zamknięte, inaczej wysychają (folia alu, folia do pieczenia, naczynka itp.).
W tym przypadku wysychają głównie brzegi pizzy.
magwiz
napisał/a: magwiz 2008-10-05 23:39
Dobrze wiedzieć! Tak na przyszłość oczywiście!:D
napisał/a: Anna21 2008-10-14 10:15
Dzisiaj na pewno wypróbuję ten przepis :)
bajaderka
napisał/a: bajaderka 2008-10-14 10:21
dziś też zrobię w/g tego przepisu ale dam drożdże instant bo mam otwarte,
jaką najbardziej lubicie pizze bo ja z pieczarkami szynką i pomidorami, za to mój syn uwielbia z szynką i ananasem :) mniam