Przebój sezonu - szybki pomidorowy ketchup!

Zrobisz go sama w domu!

DRUKUJ PRZEPIS
Przebój sezonu - szybki pomidorowy ketchup!
A. Rogalski
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 3/4 kg pomidorów
  • 2 cebule
  • olej
  • miód
  • ocet winny
  • gałka muszkatołowa
  • sól
  • pieprz
Dynia marynowana - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. 2 cebule posiekaj, podsmaż na oleju, dodaj 3/4 kg pokrojonych pomidorów, 3 łyżki miodu, 50 ml octu winnego.
  2. Duś, aż sos zgęstnieje, dopraw gałką, szczyptą soli i pieprzem.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (1)
/2 lata temu
Na pewno wypróbuję, choć pewnie nie będzie w smaku tak nasycenie pomidorowy jak Dworski. ;)