Patisony marynowane

Niektórym smakują bardziej niż ogórki!

DRUKUJ PRZEPIS
Patisony marynowane
Fotolia
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 2 kg małych patisonów
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • pieprz
  • cebula
  • marchew
  • czosnek
  • ocet
  • woda
  • cukier
  • sól
Dynia marynowana - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. 2 kilogramy małych patisonów umyj, włóż do słoików, dodaj do każdego po liściu laurowym, po 5 ziaren ziela angiel. i pieprzu, kawałku cebuli, pasku marchwi i po 2 ząbki czosnku.
  2. Zagotuj 1,5 litra wody z 400 ml octu, 7 łyżkami cukru i 5 łyżkami soli.
  3. Zalej słoiki. Pasteryzuj przez 15 minut.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)