Papryka marynowana

O korzennym smaku

DRUKUJ PRZEPIS
Papryka  marynowana
A. Rogalski
Liczba porcji: 5
Czas wykonania: 50 min
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 1,5 kg papryki kolorowej
  • litr wody
  • szklanka octu 6-proc.
  • łyżka soli
  • 3 łyżki cukru
  • łyżka ziela angielskiego
  • 4 listki laurowe
  • olej
Dynia marynowana - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Wodę wlej do garnka razem z octem, wsyp cukier, sól, wrzuć listki laurowe i ziarna ziela angielskiego. Zagotuj.
  2. Kolorową paprykę umyj, osusz papierowym ręcznikiem, oczyść z nasion i gniazd nasiennych, miąższ pokrój w ćwiartki. Partiami wkładaj do gorącego wywaru octowego i gotuj minutę.
  3. Podgotowane papryki ułóż w słoikach i zalej zalewą. Do każdego słoiczka wlej po 2 łyżki oleju. Słoiki szczelnie zakręć, odwróć do góry dnem i odstaw do całkowitego ostudzenia.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)