Nalewka z jeżyn

Poznaj jej zdrowotne właściwości!

DRUKUJ PRZEPIS
Nalewka z jeżyn
Fotolia
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 2 l soku ze świeżych jeżyn
  • 1 l wódki
  • 1 kg cukru
Dynia marynowana - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Sposób przygotowania:

  1. Jeżyny myjemy, wyciskamy z nich sok.
  2. 2 litry soku ze świeżych jeżyn mieszamy z cukrem i wódką. Całość odstawiamy na miesiąc.
  3. Po miesiącu nalewkę przecedzamy przez sito.
  4. Zlewamy do butelek. Odstawiamy w ciepłe miejsce na ok. 6 miesięcy.
  5. Po pół roku nalewka z jeżyn jest gotowana do spożycia.

Poznaj inne przepisy na jeżyny:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (2)
/rok temu
Leh jak możesz podaj przepis. Dzięki
/rok temu
Ja z jeżyn robię wino. Jest wspaniałe.