Marynowane pomidorki koktajlowe

Delikatne w smaku

DRUKUJ PRZEPIS
Marynowane pomidorki koktajlowe
A. Rogalski
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 40 min
Poziom trudności: średni
Składniki:
  • 1 kg pomidorków koktajlowych
  • 2 duże ząbki czosnku
  • papryczka chili
  • 2 szklanki octu winnego 6-proc.
  • 1/2 szklanki wody
  • 6 listków laurowych
  • gałązka estragonu
  • 2 łyżki gorczycy
  • 4 łyżki cukru
  • 2 łyżeczki soli
Dynia marynowana - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Pomidorki opłucz. Papryczkę umyj, oczyść, posiekaj. Czosnek obierz i pokrój w grube plasterki. Ocet zagotuj z wodą, chili, czosnkiem, gorczycą, listkami laurowymi, cukrem oraz solą.
  2. Do wyparzonych słoików włóż pomidorki razem z estragonem. Zalej przecedzoną zalewą. Przyprawy z zalewy rozłóż równomiernie w słoikach.  Słoiki zakręć, odwróć do góry dnem i odstaw do ostudzenia.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)