Marynowana fasolka szparagowa

Zachowaj jej pyszny smak na dłużej!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Marynowana fasolka szparagowa
Fotolia
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 3 kg fasolki szparagowej
  • koper
  • ziele angielskie
  • listki laurowe
  • czosnek
  • gorczyca
Na zalewę:
  • łyżka soli
  • 6 łyżek cukru
  • 1,5 szklanki octu 10%
  • 7 szklanek wody
Dynia marynowana - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz, jak zrobić marynowaną fasolkę szparagową!

  1. Fasolkę umyj, odetnij końcówki i gotuj we wrzątku przez 5-6 minut.
  2. Odcedź zimną wodą.
  3. Gdy lekko wystygnie, układaj ciasno w słoikach. Najlepiej ustawiać ją pionowo.
  4. Do każdego słoika dołóż gałązkę kopru, jeden ząbek czosnku, 2 listki laurowe, 2 ziarenka ziela angielskiego i 4-5 ziarenek gorczycy.
  5. Składniki zalewy zagotuj.
  6. Wrzącą zalewą wypełnij słoiki i szybko zakręć. Pasteryzuj przez około 30 minut.

Zobacz też nasze pomysły na zapiekanki:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (1)
/rok temu
słuchajcie, a jak zrobić marynowaną fasolkę szparagową bez octu?