Konfitura z granatu

Pomysł na nietypowe przetwory!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Konfitura z granatu
Fotolia
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 4 szklanki pestek granatu
  • 4 szklanki cukru brązowego
  • 3 szklanki suszonej żurawiny
  • 2 szklanki wody
Dżem jabłkowo-gruszkowy - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz, jak zrobić konfiturę z granatu!

  1. Nasiona granatów przetrzyj przez sitko lub ewentualnie zmiksuj blenderem.
  2. Wymieszaj masę z żurawiną, cukrem i wodą.
  3. Gotuj na wolnym ogniu przez 35-40 minut. Pamiętaj o częstym mieszaniu!
  4. Przełóż do wyparzonych słoiczków. Konfiturę najlepiej przechowywać w lodówce.

Zobacz inne przepisy na przetwory:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (1)
senix/rok temu
ludzie szukajmy pomysłów na to jak zrobić konfiturę z granatu