Konfitura z czerwonej cebuli

Doskonały dodatek do mięs.

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Konfitura z czerwonej cebuli
Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 1 kg czerwonej cebuli
  • 6 łyżek octu balsamicznego
  • 3 łyżki miodu
  • 6 łyżek oleju
  • suszony tymianek
  • sól
  • czarny pieprz
Dżem jabłkowo-gruszkowy - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na konfitury z cebuli!

  1. Cebulę pokrój w piórka i smaż powoli na rozgrzanym oleju.
  2. Dopraw solą, pieprzem i suszonym tymiankiem.
  3. Kiedy będzie miękka dodaj miód, zamieszaj i po chwili dolej ocet balsamiczny.
  4. Smaż dalej, aż masa zgęstnieje, a ocet odparuje.
  5. Gorącą konfiturę przełóż do słoiczków, ostudź.
  6. Przechowuj w lodówce do dwóch tygodni.

Zobacz inne przepisy na przetwory:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)