Kompot z agrestu

Idealny dodatek do niedzielnego obiadu!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Kompot z agrestu
www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 2 kg agrestu
  • 50 dag cukru
  • 2 l wody
Dynia marynowana - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz, jak zrobić kompot z agrestu!

  1. Agrest umyj, usuń z niego ogonki i szypułki.
  2. Owoce nakłuj w kilku miejscach i włóż do połowy wysokości słoika.
  3. Wodę zagotuj z cukrem i zalej owoce w słoikach. Słoiki zamknij.
  4. Pasteryzuj 20 minut.
  5. Ostudzone odstaw do spiżarni.

Zobacz inne pomysły na przetwory:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (1)
senix/rok temu
a jak zrobić kompot z agrestu i wiśni? to spoko?