Gruszki w rozmarynie

Skosztuj tego zaskakującego smaku!

DRUKUJ PRZEPIS
Gruszki w rozmarynie
A. Rogalski
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 2 kg gruszek
  • 400 ml wody
  • 1 kg cukru
  • gorczyca
  • goździki
  • cynamon
  • rozmaryn (5 gałązek)
  • ocet winny
Dżem jabłkowo-gruszkowy - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. 2 kg gruszek obierz, oczyść. Zagotuj 400 ml wody z 1 kg cukru, dodaj łyżeczkę gorczycy, 10 goździków, laskę cynamonu i 5 gałązek rozmarynu. Wlej 600 ml octu winnego. Włóż gruszki, gotuj 20 min.
  2. Gruszki i rozmaryn umieść w słoikach. Zalej gorącym syropem. Zakręć, pasteryzuj w piekarniku 15 min.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)