Dżem z malin

W zimowe wieczory przyniesie aromat lata!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Dżem z malin
www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 1 kg malin
  • 2 szklanki wody lub soku z malin
  • 1,25 kg cukru
Dżem jabłkowo-gruszkowy - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Sprawdź przepis na dżem malinowy!

  1. Maliny przebierz.
  2. Cukier rozpuść w soku z malin lub wodzie.
  3. Do gorącego syropu wkładaj maliny partiami, a gdy wszystkie się zanurzą, odstaw do przestudzenia i po godzinie znów wolno podgrzewaj do wrzenia.
  4. Przynajmniej trzykrotnie należy maliny podgrzewać i studzić.
  5. W czasie studzenia zdejmuj zbierającą się na powierzchni pianę.
  6. Gotową konfiturę nakładaj do słoików i dokładnie zamykaj.  

Sprawdź inne przepisy na przetwory:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)